כיצד פוליאוריטן מבודד?

 
בעשרות השנים האחרונות נעשה שימוש רב בחומר בשם פוליאוריטן – חומר פולימרי אשר מוכר בזכות העמידות שלו, קלות השימוש בו ותכונותיו המועילות לבידוד טרמי של מבנים, חפצים ועוד. בפרט, השימוש בחומר בטכניקת ההתזה מאפשרת לייעל ולמקסם את יתרונותיו של החומר, ומאפשרת לנו כבעלי מקצוע לסגור כל פינה, תרתי משמע, בחדר, בבית או במבנה הזקוקה לבידוד טרמי איכותי.
 
בידוד באמצעות פוליאוריטן עם חברת אלעד לוי בסטנדרטים הגבוהים ביותר של מקצועיות
התקשרו אלינו 073-7841742
 
 

מהו פוליאוריטן?

 
 
 
מדובר בסוג של פולימר כימי, אשר מוכר בזכות הצפיפות הרבה של שרשראות המולקולות שלו, מה שהופך אותו לחזק, עמיד ובין היתר גם לחומר מבודד מעולה. הפוליאוריטן הומצא במאה הקודמת וקיים בערך 70 שנה, אולם ניתן בהחלט לומר כי לא קיימים הרבה חומרים בשוק אשר יכולים להחליף אותו או את השימושים השונים שלו, ולכן הוא שחקן מרכזי בתעשיות רבות עד היום, לרבות תחום הבניה, אך לא רק.
 
 

השימוש העיקרי: התזה של פוליאוריטן מוקצף

 
ניתן להשתמש בפוליאוריטן באופנים שונים, אולם אחד השימושים הרלוונטיים במיוחד לענף הבנייה הינו ההתזה שלו. הסיבה העיקרית לכך היא היעילות שבה הוא מתנפח במגע עם האוויר, נצמד למשטח שעליו הוא מותז, ובשילוב העמידות והצפיפות הרבה המאפיינת אותו, אנו מקבלים למעשה שכבת בידוד חזקה במיוחד הדבוקה למשטח הבסיס, ללא צורך בהדבקה של שכבות נוספות מסוגים אחרים.
 
כיצד פוליאוריטן מבודד
 

היכן נעשה שימוש בחומר כשכבת בידוד?

 
  • מקררים ודודים
  • ריפוד רהיטים, לרבות כסאות או מזרנים
  • אריזות שונות
  • גגות, קירות, רצפות, ועיטוף חדרים שונים
 

מהם יתרונות השימוש בפוליאוריטן?

 
מעבר לכל היתרונות אשר ציינו לעיל, קיימים עוד כמה יתרונות משלימים ההופכים אותו לכ"כ פופולארי כגון:

  • עלות נמוכה יחסית – כאמור, מדובר בחומר המשמש ענפים שונים בתעשייה כבר שנים רבות, מה שהופך את הייצור שלו לנפוץ ואת המחיר שלו לשווה לכל כיס.
  • הוא בעל תכונות משלימות לבידוד – חשוב להבין כי הפוליאוריטן הוא חומר מעולה לבידוד, מה שמחזק את העמידות שלו למשל מפני חומרים שיכולים לזרז את הבליה שלו, כמו לחות, עובש ועוד. תכונה זו ודומות לה, מסייעות לו גם בתחום הבידוד, שכן כל עוד ששכבה הפוליאוריטן צפופה וחזקה יותר, כך גם רמת הבידוד גבוהה יותר.
 

על מה יש להקפיד בעת השימוש בפוליאוריטן בתחום הבנייה ובכלל?

 
קיימים אנשי מקצוע בעלי הכשרה מיוחדת הנוגעת להתזה של פוליאוריטן או שימוש בחומר זה באופן כללי, שכן מדובר בחומר דליק ומסוכן לנשימה ישירה בעת ההתזה. בכלל, יש להקפיד על קיומם של מרכיבים מעכבי בעירה בתערובת עצמה (ובמילים אחרות, יש להקפיד על עמידה בתקני הבטיחות בענף הבנייה הנוגעים להגנה מפני דליקות חלילה).